ГоловнаСвіт

G20: вихід Британії з ЄС стане шоком для світової економіки

"Це не якась гра в шаради. На кін поставлено життя людей".

G20: вихід Британії з ЄС стане шоком для світової економіки
Фото: www.bloombergview.com

Міністри фінансів "Великої двадцятки" (G20) попередили, що вихід Великобританії з Європейського Союзу стане шоком для світової економіки.

Такий прогноз містить спільна заява, ухвалена після закінчення дводенної зустрічі в рамках групи "Великої двадцятки" в Шанхаї (Китай). На ній обговорювали основні проблеми, що стоять перед глобальною економікою, пише

ВВС.

Британський міністр Джордж Осборн також підписався під прогнозом. "Фінансові лідери найбільших країн світу винесли свій одностайний вердикт, згідно з яким вихід Британії з ЄС буде сильним шоком для світової економіки. Уявіть тепер, яким він буде шоком для британської економіки", - сказав він.

"Ви бачили, як вартість фунта стерлінгів впала. Це служить нагадуванням нам, що це не якась гра в шаради. На кін поставлено життя людей, їхні джерела доходу, їхній рівень життя. На мій погляд, як міністра фінансів, вихід з ЄС стане серйозним економічним шоком для нашої країни - для всіх нас, і я зроблю все можливе, щоб не допустити цього", - сказав Осборн.

Нагадаємо, референдум про вихід Великобританії з Євросоюзу призначено на 23 червня. Рішення, яке цього дня ухвалять британці, буде остаточним і повторних референдумів проводити не будуть.

Велика двадцятка об'єднує 20 найбільших економік світу, в неї входять Австралія, Аргентина, Бразилія, Великобританія, Німеччина, Індія, Індонезія, Італія, Канада, Китай, Мексика, Росія, Саудівська Аравія, США, Туреччина, Франція, Південна Корея, ПАР, Японія і Європейський Союз.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram