ГоловнаСвіт

У Шанхаї відкрилася зустріч "фінансової G20"

На порядку денному - пошуки ефективного рецепта стимулювання росту світової економіки.

Перша в 2016 році зустріч голів Центробанків і міністрів фінансів країн "Великої двадцятки" (G20) відкрилася в п'ятницю, 26 лютого, в Шанхаї.

Про це повідомляє euronews.

Основне питання порядку денного - пошуки ефективного рецепта стимулювання росту світової економіки. Після глобальної кризи вона почала поступово відновлюватися, але ризики спаду та політичної нестабільності, як і раніше, великі. Ситуація ускладнюється і політичними ризиками, зокрема міграційною кризою. Загальну стурбованість викликає і можливий вихід Великобританії з ЄС.

"Ми завжди підтримували інтеграційні процеси в Європі і хотіли б, щоб ЄС відігравав активнішу роль на міжнародній арені. Ми також сподіваємося, що Великобританія і Євросоюз зможуть уникнути виходу Об'єднаного королівства зі складу ЄС", - заявив представник МЗС КНР Хонг Лей.

Міністри і голови Центробанків домовилися використовувати для пожвавлення економіки всі інструменти, передовсім  монетарну політику і податково-бюджетне стимулювання. Особливо наголошувалося на необхідності проведення структурних реформ. Питання девальвації юаня учасники форуму обговорювати не стали.

У цьому році в G20 головує Китай, який прийняв естафету у Туреччині в минулому грудні.

Нагадаємо, в листопаді G20 пропонує всьому світу допомогти Європі з біженцями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram