ГоловнаСвіт

Кабмін схвалив концепцію держполітики щодо розвитку видавничої справи та популяризації читання

Уряд сподівається зменшити хоча б удвічі до 2020 року кількість громадян, які за рік не прочитали жодної книги.

Кабмін схвалив концепцію держполітики щодо розвитку видавничої справи та популяризації читання
Кабмин
Фото: http://eircenter.com

Кабінет міністрів України схвалив концепцію державної політики щодо розвитку національної видавничої справи та популяризації читання на період до 2020 року.

Про це йдеться в розпорядженні уряду №111 від 24 лютого.

Концепцію заплановано реалізувати шляхом розробки механізму проведення систематичних обстежень стану українського видавничого ринку і рівня популярності читання в суспільстві; популяризації української видавничої продукції в ЗМІ; розміщення зовнішньої реклами української видавничої продукції; збільшення обсягів випуску видавничої продукції.

Також концепція буде реалізовуватися шляхом надання державної підтримки видавництвам, видавничим організаціям, поліграфічним та книготорговельним підприємствам, що випускають або розповсюджують видання, аудійовані в спеціальному цифровому форматі для осіб з вадами зору або надруковані рельєфно-крапковим шрифтом; формування державного замовлення на випуск вищезазначених видань.

Кабмін вважає, що реалізація концепції буде сприяти зменшенню не менш ніж в 2 рази до 2020 року кількості громадян, які протягом року не прочитали жодної книги; збільшення тиражу української видавничої продукції та друкованих одиниць до двох книг на одну людину в рік; збільшення української видавничої продукції за кордоном не менше ніж на 10%; створення мережі об'єктів роздрібної торгівлі видавничою продукцією; модернізації поліграфічних підприємств, що спеціалізуються на випуску видавничої продукції; захист ринку від контрафактної продукції.

Фінансування заходів з реалізації концепції здійснюватиметься в межах загального обсягу державного замовлення на прроведення телерадіопрограм та випуск видавничої продукції, а також за рахунок коштів суб'єктів видавничої справи.

Державному комітету телебачення і радіомовлення доручено розробити і в шестимісячний термін подати в Кабмін проект плану заходів щодо реалізації цієї концепції.

Нагадаємо, раніше в лютому міністр культури В'ячеслав Кириленко поскаржився, що на українські книги виділили занадто багато грошей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram