ГоловнаСвіт

Російська авіація перестала завдавати ударів по Сирії

Росія і США обмінялися картами обстановки в Сирії.

Російська авіація перестала завдавати ударів по Сирії
Архив
Фото: www.1news.az

Російська авіація, що підтримує війська президента Башара Асада в Сирії, з суботи, 27 лютого, припинила наносити удари по трьох районах і збройних формуваннях, які направили заявки про припинення вогню.

Про це заявив начальник головного оперативного управління Генштабу РФ Сергій Рудський, повідомляє "Інтерфакс".

За його словами, це пов'язано з набранням чинності домовленостей про перемир'я, а також "для виключення можливих помилок при нанесенні ударів".

Він також зазначив, що 27 лютого "польоти російської бойової авіації над територією Сирії, включаючи далеку авіацію, не здійснюються", повідомляють РИА Новости.

"17 збройних формувань, які звернулися до командування авіабази Хмеймім і які підписали заяви, також зобов'язуються дотримуватися режиму припинення вогню. Це, перш за все, загони Сирійської демократичної армії під командуванням Аль-Ганіма, загони "Іскандерон", "Сурейм" і "Челобія", озброєні формування "Соколи пустелі" і низка інших, які продовжують боротися з ІДІЛ. Одні з них діють спільно з регулярною сирійською армією, а інші на самостійних напрямках", - зазначив представник Генштабу РФ.

Руденко також повідомив, що Росія і США обмінялися картами обстановки в Сирії, на яких позначені райони, охоплені режимом припинення вогню, а також місця дислокації збройних угруповань. Російські військові також передали американським колегам "список збройних формувань загальною чисельністю 6 тисяч 111 осіб, приєдналися до режиму припинення вогню, а також перелік з 74 населених пунктів і районів із зазначенням точних географічних координат, за якими удари повинні бути виключені".

26 лютого Рада безпеки ООН прийняла резолюцію на підтримку припинення бойових дій у Сирії. Проект документа був підготовлений США і Росією. Відповідно до резолюції, перемир'я діє з півночі 27 лютого за часом Дамаска (02:00 за Києвом). Угода має на увазі, зокрема, що військові дії триватимуть тільки щодо "Ісламської держави" та інших терористичних організацій, визначених Радою Безпеки ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram