ГоловнаСвіт

Венесуела скоротила робочий день чиновників заради економії електрики

Венесуельський уряд має намір на 30% скоротити рівень споживання енергії в держустановах.

Венесуела скоротила робочий день чиновників заради економії електрики
Венесуэла
Фото: wikipedia.org

Венесуела вводить скорочений робочий день для держслужбовців заради економії електрики. Згідно з указом президента країни Ніколаса Мадуро, чиновники будуть працювати з 7:30 до 13:00 за місцевим часом, тобто на дві з половиною години менше, ніж зазвичай, причому без перерв.

Про це повідомляє РИА Новости.

В результаті уряд має намір на 30% скоротити рівень споживання енергії в державних установах, уточнює ТАСС. Проте, під дію указу не потрапляють ті з них, які ведуть роботу з населенням, банки і організації в сфері охорони здоров'я, телекомунікацій та інші "важливі" галузі. Скорочений робочий день не поширюється на керівництво відомств.

"Приватний і державний сектор повинен в обов'язковому порядку дотримуватися плану з економії електроенергії, витрачати її продуктивно і раціонально", - наголошується в указі. Влада ввела обмеження на подачу електрики в торгові центри і кінотеатри, зобов'язавши їх частково забезпечувати себе самостійно за рахунок автогенерації.

За офіційними даними, близько 70% електроенергії у Венесуелі виробляється на ГЕС, які протягом останніх місяців відчувають постійний дефіцит води.

15 січня Мадуро підписав указ про введення надзвичайного економічного стану в країні терміном на 60 днів. Відзначається, що документ спрямований на захист соціальних прав у галузі освіти та охорони здоров'я. Проте парламент країни, більшість в якому належить опозиції, 22 січня відмовився затвердити його, оскільки прийняти постанову наосліп "було б безвідповідально".

5 січня президент Венесуели оголосив про введення в країні надзвичайних економічних заходів. Метою плану, як пояснив президент, є "збільшення фундаментальних показників виробництва, розповсюдження товарів, їх комерціалізації і регулювання цін".

Венесуела, що є однією з найбільших світових виробників нафти, зіткнулася з важкою економічною кризою в зв'язку з падінням світових цін на вуглеводні. У країні спостерігається гострий брак основних продуктів харчування - кави, цукру, масла, а також товарів повсякденного попиту і особистої гігієни. Влада вже ввела обмеження на продаж продуктів до двох разів на тиждень, встановивши державне регулювання цін.

Нагадаємо, раніше в лютому Венесуела в 60 разів підвищила ціни на бензин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram