ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Кемерові затримали шістьох учасників акції пам'яті Нємцова

У активістів "Відкритої Росії" Ходорковського в Москві вилучили дві машини і ноутбук.

У Кемерові затримали шістьох учасників акції пам'яті Нємцова
Марш памяти Немцова в Москве (Архив)
Фото: EPA/UPG

У Кемерові поліцейські затримали шістьох учасників маршу пам'яті Бориса Нємцова.

Про це повідомляє ТАСС.

На марші зібралися близько 15 осіб. Перед цим поліцейські повідомили, що акція не була узгоджена з міською адміністрацією, і затримали шість осіб, які розпочали ходу з портретами Бориса Нємцова і плакатами партії "Яблуко". У МВС пояснили затримання порушенням федерального закону 54 "Про збори, мітинги, демонстрації, ходи і пікетування".

Представник регіонального відділення "Яблука" Євген Артем'єв провів одиночний пікет на центральній площі міста.

Крім того, напередодні в Москві були затримані кілька активістів громадської організації "Відкрита Росія", очолюваної колишнім керівником ЮКОСу Михайлом Ходорковським. Про це повідомляється на сторінці руху в Twitter.

"27 лютого напередодні трансляції маршу: наших хлопців, які виїхали від офісу на двох машинах, гальмують: викрадення, ОВС, всі справи", - йдеться в повідомленні.

Пізніше на сторінці з'явився пост про те, що всі затримані активісти були відпущені. "Обидві машини вилучені, разом з ними ноутбук і проектор (домашній). Несемо втрати, тримаємо лад!" - написали представники організації.

Співголова ПАРНАСу Борис Нємцов був убитий 27 лютого на Великому Москворецькому мосту. У суботу, в день річниці вбивства, акції пам'яті політика пройдуть у понад 50 містах по всьому світу.

Нагадаємо, напередодні Держдума відмовилася вшанувати пам'ять Нємцова хвилиною мовчання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram