ГоловнаСвіт

У Норвегії мусульмани створили добровільні патрулі для відсічі противникам мігрантів

Противники мігрантів звільнили свого спікера за негативні висловлювання про мусульманські патрулі

У Норвегії мусульмани створили добровільні патрулі для відсічі противникам мігрантів
Норвегия

У Норвегії з'явилися мусульманські добровольчі патрулі "Солдати Аллаха", які мають намір протистояти правим антимігрантським "Солдатам Одіна".

Про це повідомляє The Local.

У заяві "Солдатів Аллаха" ("Джундулла") йдеться: "У відповідь на безбожні патрулі "Солдатів Одіна" ми, мусульмани, вирішили створити групу, яка патрулюватиме вулиці Осло, щоб запобігати злодіянням і заохочувати доброчесність". Уніформою групи стануть чорні худі, прикрашені прапором з шахадою на зразок того, що використовує ІД.

Норвезькі спецслужби і поліція цю інформацію наразі ніяк не коментують. При цьому самі "Солдати Одіна", для протистояння яким і створюють "Солдатів Аллаха", оголосили про виключення зі своїх лав Ронні Альте, який до того офіційно коментував всю діяльність групи. Приводом стали негативні висловлювання Альте про "Солдатів Аллаха", яких він звинуватив у використанні насильства і примусу, а також попередив про небезпечні наслідки, якщо патрулі угруповань зіткнуться. "Солдати Одіна" визнали, що слова Альте шкодять їхньому іміджу в очах норвежців.

Антимігрантські патрулі "Солдати Одіна", названі так на честь верховного божества скандинавської міфології, з'явилися на вулицях фінських міст наприкінці 2015 року. Організаторами таких груп зазвичай виступають активісти ультраправих поглядів. Наприклад, Міка Ранта, організатор патруля "Солдати Одіна" у Лапландії, назвав себе націонал-соціалістом.

Діяльність "Солдатів Одіна" підтримало молодіжне відділення урядової націоналістичної партії "Справжні фіни", а також глава національної поліції Сеппо Колехмайнен і прем'єр-міністр Фінляндії Юха Сіпіля. 13 лютого стало відомо про появу норвезьких "Солдатів Одіна": їхні патрулі вийшли на вулиці міста Тенсберг на півдні Норвегії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Німеччині "загубилися" 130 тис. мігрантів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram