ГоловнаСвіт

У Німеччині "загубилися" 130 тис. мігрантів

У Берліні вважають, що "загублені" мігранти повернулися на батьківщину або виїхали в інші країни ЄС

У Німеччині "загубилися" 130 тис. мігрантів
Беженцы в Мюнхене, Германия
Фото: EPA/UPG

Влада Німеччини заявила, що нічого не знає про місцезнаходження 130 тис. мігрантів, зареєстрованих у 2015 році.

Як повідомляє портал DH.be, ці мігранти так і не з'явилися у визначених для них місцях проживання.

"Серед можливих причин відсутності біженців називають їхнє ймовірне повернення на батьківщину, переїзд в іншу державу Євросоюзу або зміна статусу на нелегальний", - йдеться в письмовій відповіді уряду на депутатський запит, нправлений лівою партією Die Linke.

До Німеччини минулого року прибув понад мільйон біженців з країн Близького Сходу і Північної Африки. Різні політичні партії та об'єднання неодноразово закликали владу ФРН ввести ліміт на прийом нових мігрантів. Найбільш відомий і радикальний німецький політичний рух, що виступає проти прийому приїжджих, - ПЕГІДА (Патріотичні європейці проти ісламізації Заходу) -  регулярно проводить у Німеччині та інших країнах ЄС акції протесту.

За даними Міжнародної організації з міграції (МОМ), за минулий рік на територію Європи прибуло понад один мільйон мігрантів. У країни Старого Світу прагнуть потрапити біженці з охоплених збройними конфліктами країн - Сирії, Іраку, Афганістану, а також з країн північної Африки. За даними ООН, у 2016 році міграційна хвиля до Євросоюзу може збільшитися вдвічі, а за даними ЄС - втричі.

Нагадаємо, у січні повідомлялося, що у Європі зникли 10 тис. дітей-мігрантів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram