ГоловнаСвіт

Байдену в Мексиці довелося просити пробачення за Трампа

Президент Мексики розкритикував ідею Трампа збудувати стіну на американсько-мексиканському кордоні

Байдену в Мексиці довелося просити пробачення за Трампа
Джо Бапйден, Энрике Пенья Ньето
Фото: EPA/UPG

Віце-президент США Джо Байден, який приїхав з візитом до Мексики, мусив просити пробачення за висловлювання деяких учасників президентської гонки у США, що обурили мексиканців.

Як повідомляє euronews, хоча Байден не назвав імен, було зрозуміло, що мова йшла про республіканця Дональда Трампа.

"Я почуваюся просто зобов'язаним перепросити за те, що говорять деякі мої колеги-політики. Йдеться про Мексику, про мексиканський народ. Передвиборна кампанія у нас зараз у розпалі, і я просто хочу, щоб ви знали, пане президенте, - сказав Байден звертаючись до президента Мексики Енріке Пеньї Нієто, - що гаряча риторика, яку ви чули від деяких претендентів на право балотуватися в президенти, не висловлює думку всього американського народу".

Джо Байден, Енріке Пенья Нієто
Фото: EPA/UPG
Джо Байден, Енріке Пенья Нієто

Трамп, відомий своїми скандальними висловлюваннями, не раз звертався до мексиканської теми, граючи на невдоволенні деяких американців зростанням нелегальної міграції та наркоторгівлі. Так, він заявив, що Мексика "наповнює США злочинцями" і пообіцяв вирішити це питання шляхом будівництва гігантської стіни на кордоні двох країн.

"Мексика нас просто вбиває з цим кордоном, - міркує мільярдер. - Убиває нашу торгівлю. Мексика нас вбиває, однозначно. Але ми побудуємо стіну, не переживайте! Це в наших планах. Ми побудуємо цю стіну, і, до речі, знаєте, хто це оплатить? Сама ж Мексика!"

Трамп переміг у Неваді на праймеріз серед республіканців

Енріке Пенья Нієто розкритикував ідею мільярдера, зазначивши, що "будувати стіни - означає ізолювати себе". А екс-президент Мексики Вісенте Фокс, говорячи про це, використовував нецензурну лексику. Трамп зажадав від нього вибачень.

Нагадаємо, Трамп заявив, що кордони США схожі на швейцарський сир.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram