ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Пентагон оголосив про початок кібервійни проти ІД

До 2018 року Пентагон планує розгорнути 133 підрозділи кібервійськ.

Пентагон оголосив про початок кібервійни проти ІД
Эштон Картер
Фото: EPA/UPG

Міністерство оборони США оголосило про початок кібератак проти "Ісламської держави" (ІД).

Про це повідомляє Fox News.

Операції у віртуальному просторі активізувалися після того, як міністр оборони Ештон Картер, виступаючи на базі Агентства національної безпеки (АНБ) у Форт-Мід у січні, розпорядився посилити боротьбу проти ІД на кіберфронті, яку, за словами Картера, Америка зараз програє.

Спецслужби США зосередилися на протидії ісламістській пропаганді, поширенні фото і відеороликів, які закликають молодь вступати в ІД, а також на відстеженні обміну повідомленнями між ісламістами в соціальних мережах. Крім того, спецслужби намагаються блокувати грошові перекази, що йдуть на фінансування бойовиків.

Як зазначає Fox News, операціям в інтернеті заважає суперництво всередині спецслужб: багато хто використовує інформаційні витоки, що їх припускаються ісламісти, для збору розвідувальних даних.

До 2018 року Пентагон планує розгорнути 133 підрозділи кібервійськ. 27 із них будуть працювати безпосередньо з регіональними командуваннями і підтримуватимуть бойові операції на місцях. Ще 68 будуть спеціалізуватися на захисті систем і мереж Міноборони США, ще 13 - протидіяти масштабним кібератакам проти США, а 25 будуть використовуватися для підтримки дій інших кіберпідрозділів.

Нагадаємо, наприкінці січня в Держдумі запропонували закрити ІД доступ в інтернет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram