ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Держдумі обурилися картою з українським Кримом у TripAdvisor (оновлено)

Російські депутати відмовляються зрозуміти, що Крим ніколи не визнають російським

У Держдумі обурилися картою з українським Кримом у TripAdvisor (оновлено)
Украина на карте Европы
Фото: Андрій Волошин

Депутат Держдуми від партії "Справедлива Росія" Олег Міхєєв направив генпрокурору РФ Юрію Чайці офіційний запит з проханням перевірити компанію TripAdvisor, яка позначає окупований Росією Крим як частину України.

Про це повідомляє ТАСС.

На думку Міхєєва, це може стати підставою для визнання діяльності цієї організації небажаною на території Росії.

У запиті, копія якого є в розпорядженні агентства, Міхєєв пише, що до нього звернулася редакція туристичної інтернет-газети ТУРПРОМ з проханням порушити питання про неприпустимість використання недостовірних топографічних даних.

Йдеться про велику американську інтернет-компанію TripAdvisor, яка здійснює свою діяльність у Росії, в тому числі через представництво в Інтернеті у доменній зоні .ru. Компанія займається агрегацією квитків і пошуком місць для проживання.

Як зазначено у зверненні, "незважаючи на те, що Республіка Крим повернулася до складу Росії вже два роки тому, ця організація позначає Крим як один із суб'єктів України, а не РФ".

Оновлено: У TripAdvisor відповіли на претензії Міхєєва, повідомляє "Лента.ру".

"Наша географічна класифікація визначається з урахуванням рекомендацій міжнародної спільноти. У ситуації з Кримом ми додержуємося класифікації, яка визнається ООН зараз", - йдеться в коментарі компанії.

Крим анексувала Росія у березні 2014 року. Цьому на півострові передувало вторгнення російських військ і референдум "під дулами". Київ і країни Заходу не визнали голосування легітимним, щодо Росії було введено санкції. Спочатку обмеження було спрямовано проти індивідуальних фізичних і юридичних осіб, проте згодом заходи розширили і вони торкнулися цілих секторів російської економіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram