ГоловнаСвіт

У ПАР студенти підпалили університет

Сталися сутички між білими і чорношкірими студентами

У ПАР студенти підпалили університет
Фото: politeka.net

Через студентські протести, що супроводжувалися насильством і безладами, в Південно-Африканській Республіці закрили щонайменше три університети. Ситуація особливо загострилася, коли студенти Північно-Західного університету підпалили його будівлі, після чого навчальний заклад довелося закрити на невизначений час, повідомляє ВВС.

Як повідомляють, під час протестів були знищені твори мистецтва і пам'ятники епохи апартеїду, що розміщувалися в навчальних закладах.

Окрім того, відбулися сутички між білими і чорношкірими студентами, в тому числі - масова бійка на регбійному полі Університету Фрі-Стейт.

Студенти протестували, серед іншого, проти плати за навчання, а також проти використання в навчальному процесі мови африкаанс (відомої також як бурська мова - германська мова, що є рідною для приблизно шести мільйонів жителів країни).

Студенти заявляють, що висока плата за навчання створює перешкоди для здобуття освіти чорношкірим студентам.

Минулого року після студентських протестів, які пройшли по всій країні, уряд ПАР відмовився від свого початкового наміру підняти вартість навчання в університетах.

Нагадаємо, на початку лютого троє студентів Національного дослідницького ядерного університету Московського інженерно-фізичного інституту з Туреччини були відраховані на підставі рішення ФСБ. Винесено ухвалу "про небажаність їхнього перебування на території Російської Федерації".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram