ГоловнаСвіт

США і Китай домовилися щодо санкцій проти КНДР

Пекін погодився припинити поставки палива для північнокорейських військових літаків

США і Китай домовилися щодо санкцій проти КНДР
США и Китай
Фото: thediplomat.com

США і Китай домовилися щодо проекту резолюції Радбезу ООН, яка засуджує Північну Корею за ядерні випробування.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на джерела у Держдепі США.

Передбачається, що проект резолюції винесуть на голосування Радбезу ООН вже найближчим часом. За підсумками голосування, як очікується, перелік міжнародних санкцій відносно Пхеньяну буде розширено. Так, за словами дипломатів, до "чорного списку" внесуть кількох громадян та деякі інституції КНДР.

США наполягали на повній забороні продажу в КНДР нафти, проте Китай погодився тільки на припинення поставок палива для військових літаків.

Нагадаємо, що нові санкції покликані стати відповіддю на випробування Пхеньяном у січні 2016 року водневої бомби і пуск ракети дальнього радіусу дії в лютому. 18 лютого нові односторонні санкції проти КНДР затвердив президент США Барак Обама.

Від початку цього року КНДР кілька разів викликала обурення у світової спільноти. Так, 6 січня Пхеньян оголосив про успішне випробування водневої бомби. Лідер країни Кім Чен Ин заявив, що така зброя необхідна для захисту від ядерної загрози з боку США.

7 лютого КНДР здійснила запуск ракети і вивела на орбіту супутник "Кванменсон-4" ("Яскрава зірка-4"). У світовій спільноті сприйняли подію як порушення резолюцій Ради Безпеки ООН, які забороняють КНДР ракетні пуски із застосуванням балістичних технологій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram