ГоловнаСвіт

Сирійська армія повернула контроль над ключовим містом на підступах до Алеппо

За даними правозахисників, під час боїв загинули 35 людей.

Сирійська армія повернула контроль над ключовим містом на підступах до Алеппо
Сирийские военные (Архив)
Фото: EPA/UPG

Сирійська армія повернула контроль над ключовим на підступах до Алеппо містом Ханасер, яке захопили бойовики угруповання, близького до "Ісламської держави".

Про це повідомляють на сайті правозахисної організації "Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини" (SOHR).

За даними правозахисників, сирійська армія захопила місто за підтримки російської авіації. Під час боїв загинули 35 осіб. Уточнюють, що бойовики зайняли прилеглі до міста пагорби.

Цю інформацію підтвердило РИА Новости і джерело в сирійській армії. За його словами, запеклі бої за стратегічно важливий населений пункт тривали кілька днів. Повідомляють, що армії допомагали авіація й артилерія. Рух трасою між Ханасером і Алеппо досі не відновлено - військові побоюються контратаки бойовиків.

Місто Ханасер розташоване за 50 кілометрів від Алеппо.

Об'їзна дорога Асрія-Ханасер-Алеппо є єдиним шляхом постачання сирійських військ у провінції Алеппо. Зараз там триває масштабний наступ сирійської армії, яку підтримали сили помірних угруповань і частини іранського Корпусу вартових Ісламської революції.

Нагадаємо, що, згідно з домовленістю США та Росії, з 27 лютого в Сирії повинні припинитися всі бойові дії, крім тих, які ведуть проти терористичних організацій.

У Сирії з березня 2011 року триває громадянська війна між противниками і прихильниками уряду президента Башара Асада. За даними правозахисників, жертвами конфлікту стали понад 370 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram