ГоловнаСвіт

У Вільнюсі з'явиться вулиця або сквер імені Нємцова

Влада литовської столиці вирішила "засвідчити свою рішучість бути на боці вільного, відкритого і демократичного світу".

У Вільнюсі з'явиться вулиця або сквер імені Нємцова
Плакат с портретом Бориса Немцова
Фото: EPA/UPG

Міськрада Вільнюса ухвалила одностайне рішення увічнити пам'ять російського опозиціонера Бориса Нємцова.

Про це повідомляє онлайн-видання Delfi.lt.

Зокрема прийнято резолюцію, відповідно до якої ім'ям Нємцова в литовській столиці буде названо вулицю або сквер. У резолюції наголошено, що, "назвавши ім'ям Нємцова, людини, яка боролася за кращий світ із демократичною Росією, сквер чи вулицю Вільнюса, ми засвідчимо свою рішучість бути на боці вільного, відкритого і демократичного світу".

Увічнити пам'ять російського політика запропонував голова фракції "Союз Вітчизни - Християнські демократи Литви" (консерватори) Міколас Маяускас за кілька днів до першої річниці смерті Нємцова.

Депутат Сейму Емануеліс Зінгеріс подякував депутатам міськради за прийняте рішення, зазначивши, що так були враховані прохання членів парламенту і звернення доньки вбитого політика Жанни Нємцової.

Бориса Нємцова застрелили в спину ввечері 27 лютого на Великому Москворецькому мосту в Москві.

У січні 2015 року слідком РФ заявив про розкриття вбивства Нємцова. У ПАРНАС назвали таку заяву завчасною. Адвокат сім'ї Нємцова Вадим Прохоров також заявив, що слідство не розкрило мотиву злочину.

29 грудня 2015 року слідство пред'явило головному фігуранту справи Зауру Дадаєву остаточне обвинувачення за частиною 2 статті 105 Кримінального кодексу РФ ("Вбивство, вчинене групою осіб за попередньою змовою з корисливих мотивів або за наймом"). Звинувачення в остаточній редакції також пред'явили його ймовірним спільникам Анзору і Шагіту Губашевим, Темірлану Ескерханову і Хамзату Бахаєву. Крім того, заочно заарештували й оголосили в міжнародний розшук можливого організатора вбивства Руслана Мухудінова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram