ГоловнаСвіт

NYT: Apple оснастить iPhone захистом від зломів слідчими

Експерти вважають, що Apple зможе обійти судові ордери та інші вимоги з боку влади

NYT: Apple оснастить iPhone захистом від зломів слідчими
iPhone 5c
Фото: apple.com

Інженери корпорації Apple вже почали роботу над новим рівнем захисту даних на заблокованих iPhone, щоб повністю виключити можливість злому апарату слідчими.

Про це пише The New York Times.

Опитані газетою експерти впевнені, що в Apple впораються з поставленим завданням, після чого судові ордери та інші вимоги з боку влади про злом заблокованих апаратів стануть безглуздими.

Співрозмовники газети зазначають, що зараз передавати дані користувачів зобов'язані оператори стільникового зв'язку, але не виробники смартфонів. "Гонка озброєнь триватиме, поки Конгрес не уточнить зобов'язання компаній у таких ситуаціях", - підкреслив Бенджамін Віттіс із Brookings Institution.

Тим часом глава Apple Тім Кук в інтерв'ю телеканалу ABC підкреслив, що протистояння з ФБР з приводу злому iPhone стрільця із Сан-Бернардіно стосується майбутнього всієї галузі. "Єдиний спосіб це зробити - написати програму, яку можна порівняти з раком, - продовжив Кук. - Ми вважаємо, що це погано. Ми ніколи не робили таких програм. І не будемо робити".

ФБР вимагає від Apple розблокувати iPhone 5c Саєда Фарука, який разом із дружиною влаштував стрілянину у каліфорнійському місті Сан-Бернардіно, убивши 14 осіб. Apple намагається оскаржити цю вимогу, хоча суд став на сторону силовиків. У компанії заявляють, що не мають технічної можливості розблокувати пристрій і не збираються створювати механізм обходу захисту. При цьому половина американців підтримала ФБР у суперечці з Applе.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram