ГоловнаСвіт

У Кельні засуджено першого звинуваченого в справі про напади в новорічну ніч

Марокканець визнав свою провину і попросив вибачення у потерпілої

У Кельні засуджено першого звинуваченого в справі про напади в новорічну ніч
Фото: http://newsader.com

У Кельнському окружному суді завершився перший судовий процес у справі одного зі звинувачених у безчинстві в Кельні в новорічну ніч. 23-річний громадянин Марокко, який чекав рішення про надання притулку в Німеччині, в середу, 24 лютого, був засуджений до шести місяців умовно і грошового штрафу в розмірі €100 за крадіжку та зберігання наркотиків, повідомляє DW.

Таким чином, суд в основному задовольнив вимоги прокурора. Захист клопотала лише про покарання у вигляді більшого грошового штрафу, щоб за обвинуваченим не залишилося судимості.

Близько опівночі в новорічну ніч на вокзальній площі в Кельні марокканець вихопив мобільний телефон з рук жінки, яка збиралася сфотографувати Кельнський собор. Після того, як грабіжникові поставили підніжку і він впав, дівчина наздогнала його, і він сам віддав їй телефон. Відразу після цього злодій був затриманий поліцією, яка під час обшуку виявила у нього в шкарпетці невелику дозу амфетаміну.

На суді обвинувачений визнав свою провину і попросив вибачення у потерпілої, яка його прийняла.

За фактами нападів у новорічну ніч в одному тільки Кельні було подано понад 550 заяв. Майже 45 відсотків з них стосуються сексуальних домагань. Нині слідство має докази проти 23 поіменно відомих підозрюваних. Федеральна поліція, що відповідає за безпеку на центральному вокзалі Кельна, встановила особи ще 32 підозрюваних - переважно з числа претендентів на притулок у ФРН.

Нагадаємо, голова Федерального відомства з кримінальних справ Німеччини Хольгер Мюнх заявив, що напади в Кельні відбувалися за попередньою змовою, проте зловмисники не мають відношення до організованої злочинності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram