ГоловнаСвіт

Ердоган: Росія далі порушує повітряний простір Туреччини

Турецький лідер розкритикував дії Росії, США, Ірану, ЄС і ООН в питанні перемир'я у Сирії

Ердоган: Росія далі порушує повітряний простір Туреччини
Эрдоган
Фото: EPA/UPG

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що російські літаки далі порушують повітряний простір країни.

Як повідомляє агентство Рейтер, відповідну заяву турецький лідер зробив під час зустрічі з чиновниками в Анкарі. Зустріч транслювалася турецькими телеканалами у прямому ефірі.

Крім того, Ердоган висловив стурбованість тим, що умови перемир'я, запропоновані Сирії США і Росією, можуть зіграти на руку силам, лояльним президенту Башару Асаду, повідомляє Рейтер. Зокрема, він заявив, що США, Росія, Іран, Євросоюз і ООН чинять нечесно у питанні перемир'я в Сирії, оскільки дозволяють режиму Асада прямо або побічно знищувати мирних жителів.

Разом з тим турецький лідер підкреслив, що Анкара підтримує зусилля, спрямовані на припинення вогню на сирійській території. Водночас він наполягає на тому, щоб сирійських курдів з угруповання "Загін народної самооборони" (ОНБ, YPG - бойове крило партії "Демократичний союз" (PYD) - ред.) виключили з домовленості про перемир'я.

Турецька влада неодноразово звинувачувала Росію у порушенні свого повітряного простору. Зокрема, 29 січня російський Су-34, за твердженням Анкари, вторгся на турецьку територію.

Нагадаємо, 24 листопада минулого року турецькі ВПС збили російський бомбардувальник Су-24, який порушив турецький повітряний простір, незважаючи на численні попередження. Загинув пілот літака. Інцидент призвів до різкого погіршення відносин між Анкарою і Москвою. Росія ввела санкції щодо Туреччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram