ГоловнаСвіт

У Дубаї стартував Глобальний жіночий форум

Міжнародний саміт присвячено питанню ролі жінки в сучасному світі.

У Дубаї (ОАЕ) у вівторок, 23 лютого, розпочався Глобальний жіночий форум (Global Women's Forum Dubai) - міжнародний щорічний саміт, у рамках якого ведеться діалог про роль жінок у сьогоднішньому житті.

Про це повідомляє euronews.

На форум приїхали політики, вчені та бізнесмени з усього світу. Особливо примітно, що цього разу захід проводять в Об'єднаних Арабських Еміратах, країні суворих мусульманських правил, однак проведення форуму взяв під свій патронаж емір Мохаммед ібн Рашид Аль Мактум, прем'єр-міністр Еміратів і правитель емірату Дубай.

"Якщо говорити про наш форум, то перше, про що тут йдеться мова, - це освіта. Друге - можливість для жінок приймати рішення, йти вперед, не сумніватися у своїх силах, не боятися бути тими, ким вони є, і ділитися своєю особистістю з людством. І мова не йде просто про розмаїтість життя, адже ми становимо половину людства", - заявила Жаклін Франжю, директор Жіночого форуму.

Для місцевих учасниць головна цінність форуму - в можливості зустрітися з жінками, які вже домоглися в кар'єрі того, що тутешнім представницям прекрасної статі заборонено релігією або законом.

"Я насолоджуюся кожним моментом, проведеним тут. Я сподіваюся краще зрозуміти, ким є жінки у глобальному сенсі, краще осмислити свої власні цілі і зрозуміти, як мені досягти своєї мрії", - заявила Шаріфа Хасраві, голова освітніх програм судів Дубая.

Усього в Дубай приїхали понад дві тисячі учасників форуму. 200 із них протягом найближчих днів матимуть промови. Найвідоміші спікери - королева Йорданії Ранія, єдина мусульманка-президент Аміна Гуріб-Факім, яка очолює Мавританію, і директор МВФ Крістін Лагард.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram