ГоловнаСвіт

Виконавцем теракту в Анкарі виявився громадянин Туреччини

Імовірного злочинця впізнав його батько.

Виконавцем теракту в Анкарі виявився громадянин Туреччини
Теракт в Анкаре
Фото: EPA/UPG

Смертником, який скоїв вибух у центрі Анкари 17 лютого, виявився громадянин Туреччини Абдулбакі Сомер.

Про це пише турецька газета Hurriyet.

Видання посилається на результати експертизи. Передбачуваного злочинця за опублікованими у ЗМІ фотографіями упізнав його батько Муса Сомер, при цьому ДНК чоловіка збіглася з ДНК бойовика, вилученою на місці теракту.

При цьому 19 лютого відповідальність за теракт узяло на себе курдське бойове угруповання "Соколи свободи Курдистану" (ССК).

Нагадаємо, 17 лютого в центрі Анкари, недалеко від штаб-квартири збройних сил, парламенту і урядових будівель, стався вибух. У результаті загинули 28 людей (26 із них - військовослужбовці), 61 людина отримала поранення. Підрив замінованого автомобіля було здійснено на перехресті, коли на червоний сигнал світлофора зупинився транспорт, який перевозить військовий персонал Генштабу Туреччини.

Прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу поклав відповідальність за теракт на сирійський режим, а безпосереднім його виконавцем назвав прибулого із Сирії члена курдського "Загону народної самооборони" (ОНБ, YPG), пов'язаного із сирійською курдською партією "Демократичний союз" (PYD). Туреччина вважає PYD підрозділом забороненої на території країни Робітничої партії Курдистану (РПК). Того самого дня ВПС Туреччини завдали ударів по позиціях курдів в Іраку. PYD відкинула будь-яку причетність до вибухів в Анкарі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram