ГоловнаСвіт

Помер старший брат Фіделя Кастро

Причин смерті не називають.

Помер старший брат Фіделя Кастро
Рамон Кастро
Фото: EPA/UPG

На 92-му році життя помер Рамон Кастро, старший брат кубинського революціонера Фіделя Кастро і нинішнього президента острівної держави Рауля Кастро.

Про це пише кубинська газета Granma.

Рамон, Фідель і Рауль - сини фермера Анхеля Кастро, який приїхав на Кубу з Іспанії й одружився з Ліні Рос. В Анхеля на той час уже було двоє дітей від попереднього шлюбу. Рамон народився 14 жовтня 1924 року.

Відівчившись у школі, два молодші брати задумали зробити революцію проти диктатора Фульгенсіо Батісти, який захопив владу 1952 року в результаті змови. Тим часом Рамон Кастро вирушив на ферму в західній частині острова, щоб доглядати за батьками й управляти фермою.

Незважаючи на це, Рамона Кастро вважали однією з ключових фігур Кубинської революції. Хоча він не брав безпосередньої участі у воєнних діях, та відповідав за постачання зброї і провізії, виготовляв паливо на основі спирту в часи дефіциту бензину.

Після перемоги 1959 року Рамон Кастро зайнявся сільським господарством, займав посади в міністерствах сільського господарства і цукру. Мав звання "Герой праці Куби".

Останки Рамона Кастро кремували. Причин смерті не називають.

Про особисте життя Рамона відомо мало. Він одружився і мав двох синів Омара і Анхеля. Очевидці відзначають зовнішню схожість Рамона і Фіделя Кастро. При цьому старший брат до кінця життя зберіг звичку курити сигари, яку набув ще до 12 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram