ГоловнаСвіт

У Сирії від бомбардувань сил антитерористичної коаліції загинули майже 4,5 тис. осіб

Офіційного підтвердження цих даних немає

У Сирії від бомбардувань сил антитерористичної коаліції загинули майже 4,5 тис. осіб
Фото: EPA\UPG

Унаслідок авіаударів, що їх здійснює антитерористична коаліція на чолі з США в Сирії з вересня 2014 року, загинули 4,435 тис. осіб.

Про це свідчать дані правозахисної організації "Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини" (SOHR), повідомляє 112.ua.

За даними правозахисників, серед загиблих - 366 мирних громадян, із них 92 дитини і 64 жінки. SOHR спирається на відомості мережі інформаторів у Сирії. Офіційного підтвердження цих даних немає.

За підрахунками SOHR, загальна кількість загиблих у сирійській війні, яка триває з березня 2011 року, перевищила 370 тис. Правозахисники наголосили, що офіційно задокументовано 271,138 тис. жертв, з яких 122,997 тис. - мирні жителі.

Кількість людей, які загинули через конфлікт, може бути більшою. У центрі заявили, що документально підтвердити кожен випадок неможливо через засекречування інформації про жертви сторонами конфлікту і недоступності офіційних даних із деяких районів країни.

Нагадаємо, 23 лютого уряд Сирії і представники опозиції прийняли умови перемир'я, які були запропоновані США і Росією. В уряді зазначили, що запропоновані умови припускають продовження операцій проти терористичних організацій на території країни. У МЗС Сирії при цьому наголосили, що урядові війська мають право відповісти на будь-які атаки бойовиків.

Представники опозиції погодилися на перемир'я за умови, що урядова армія припинить авіаудари й артобстріли їх позицій. Також вони зажадали звільнити 18 районів, які утримують повстанці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram