ГоловнаСвіт

Мін'юст США зажадав від Apple зламати ще 12 "айфонів"

Білл Гейтс підтримав ФБР у суперечці з Apple

Мін'юст США зажадав від Apple зламати ще 12 "айфонів"

Мін'юст США зажадав від корпорації Apple зламати ще 12 смартфонів для отримання додаткової інформації у нерозкритих судових справах.

Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на джерела, близькі до справи.

Джерела видання не уточнили, про які саме нерозкриті справи йдеться. Однак вони зауважили, що на відміну від справи атаки в Сан-Бернардіно, ці кримінальні справи не пов'язані з тероризмом.

За словами співрозмовників видання, прокурори використовують законодавство 18 століття під назвою All Writs Act, щоб зобов'язати Apple усунути захисну блокування телефонів і допомогти дістати інформацію з цих телефонів, яка могла б використовуватися в матеріалах справ.

Тим часом, співзасновник Microsoft Білл Гейтс став на сторону ФБР у розгляді відомства з Apple. Він не побачив у розкритті даних з iPhone стрільця з Сан-Бернардіно вимоги вбудувати вразливість у ПЗ, пише The Financial Times.

В інтерв'ю газеті Гейтс висловлює впевненість у тому, що технологічні компанії мусять підкорятися законним вимогам розкривати інформацію користувачів. Раніше голови таких технологічних компаній як Twitter, Google і Facebook висловили протилежну думку і підтримали Apple.

Екс-голова Microsoft поставив під сумнів визначення бекдора (навмисно вбудованої розробником вразливості), яке використовує голова Apple Тім Кук: "Це особливий випадок, коли уряд вимагає доступу до інформації. Вони не вимагають якогось загального механізму, це конкретна ситуація". Гейтс переконаний у тому, що, якщо Apple зробить це одного разу, вона публічно висловить готовність чинити так і далі.

Гейтс також сказав, що не розділяє випадки співпраці технологічних і нетехнологічних компаній з державою. "Немає жодної різниці в питанні про розкриття даних, чи то виписка з банківського рахунку, чи дані про абонента телефонної компанії", - зазначив він.

Починаючи з восьмої версії iOS, Apple не має доступу до вмісту смартфонів. Корпорація заявляє, що не має наміру створювати програмне забезпечення для обходу захисних механізмів своїх смартфонів і збирається відстоювати свою позицію в суді. Тім Кук днями опублікував на сайті компанії відкритий лист, в якому звинуватив владу США у створенні загрози безпеці людей у всьому світі.

Раніше ФБР зажадало від Apple зламати телефон Саєда Фарука, який влаштував стрілянину в Сан-Бернардіно (Каліфорнія). Компанія Apple намагається оскаржити вказівку ФБР. У результаті стрілянини 14 людей загинули, ще 22 людини отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram