ГоловнаСвіт

Половина американців підтримала ФБР у суперечці з Apple

Вимогу ФБР розблокувати iPhone вбивці підтримують і демократи, і республіканці.

Половина американців підтримала ФБР у суперечці з Apple
iPhone (Архив)
Фото: apple.com

Більш ніж половина громадян США (51%) вважають, що корпорація Apple повинна підкоритися вимогам ФБР і допомогти слідчим отримати доступ до даних на iPhone стрільця із Сан-Бернардіно Саєда Фарука.

Про це свідчать результати опитування, проведеного дослідним центром Pew.

За даними соціологів, вимогу ФБР підтримує 51% американців, а позицію Apple - 38%. Ще 11% вирішили не висловлюватися з цього питання.

Дослідники зазначають, що ФБР підтримують і демократи, і республіканці (56% і 55% відповідно). Також думка з цього питання практично не залежить від рівня освіченості опитаних.

При цьому опитування показало, що самі власники iPhone розділилися в цьому питанні практично порівну: 47% підтримують слідство, 43% - Apple.

Корпорація Apple має намір боротися в суді проти вимоги ФБР допомогти слідчим зламати заблокований iPhone стрільця із Сан-Бернардіно Саєда Фарука, який разом з дружиною убив 14 осіб. У компанії заявили, що не мають технічної можливості розблокувати пристрій і не збираються створювати механізм обходу захисту.

Голова корпорації Тім Кук опублікував відкритий лист до користувачів, у якому назвав дії влади США безпрецедентними і загрозливими для самого принципу використання шифрування в мобільних пристроях. Його підтримали в Google, Facebook і Twitter. Наприклад, засновник Facebook Марк Цукерберг заявив, що його соцмережа робить усе від неї залежне для боротьби з тероризмом, але висловив упевненість у необхідності шифрувати дані.

Нагадаємо, що раніше в лютому суд зобов'язав Apple розблокувати iPhone обвинуваченого в масовому вбивстві в Каліфорнії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram