ГоловнаСвіт

Прем'єр Туреччини представив план підтримки туристичного сектору

Давутоглу визнав наявність проблем у туристичній галузі Туреччини.

Прем'єр Туреччини представив план підтримки туристичного сектору
Ахмет Давутоглу

Прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу представив урядовий план підтримки туристичного сектору країни.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Зокрема турецький уряд пообіцяв грант на підтримку туризму в $78 млн і застосувати заходи, які допоможуть туристичним фірмам отримати держгарантії на кредити.

Крім того, Давутоглу висловив надію, що російські туристи не перестануть приїжджати в країну і що їхнє число не зменшиться, незважаючи на напружені відносини між країнами, повідомляє Рейтер

Як зазначає агентство, Туреччина дуже популярна серед туристів із Німеччини, однак їхня кількість різко скоротилася після того, як терорист-смертник підірвав десятьох німців у центрі Стамбула 12 січня.

Згідно з даними за 2014 рік, туризм забезпечує понад половину дефіциту платіжного балансу країни, тож він є і однією з найбільших економічних слабкостей країни.

За даними Інституту турецької статистики, за останній квартал минулого року доходи Туреччини від туризму впали на 14,3%, за весь рік - на 8,3%.

TUI, найбільший туроператор у світі, цього місяця повідомив про скорочення на 40% замовлень на літні тури в Туреччину, посилаючись на міркування безпеки.

Відносини між Росією і Туреччиною загострилися після того, як 24 листопада російський літак Су-24 порушив турецький повітряний простір, незважаючи на попередження, і був збитий турецькими винищувачами F-16, які патрулюють район. Двоє пілотів Су-24 катапультувалися. Один з льотчиків загинув, другого вдалося врятувати.

Росія ввела санкції проти Туреччини, а також закрила проект газопроводу "Турецький потік".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram