ГоловнаСвіт

Amnesty International звинуватила Росію у військових злочинах

Зафіксовано авіаудари по школах, лікарнях і житлових будинках

Amnesty International звинуватила Росію у військових злочинах
Архивное фото. Обстрел российской авиацей в Сирии
Фото: EPA/UPG

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International звинуватила Росію у страшних військових злочинах останніх десятиліть.

Про це заявила директор кризової програми організації Тирана Хасан, повідомляє Sky News.

Правозахисники стверджують, що літаки російських військово-космічних сил, які проводять бойову операцію в Сирії, минулого тижня навмисно атакували цивільні об'єкти і рятувальників.

Хасан також повідомила, що зафіксовано авіаудари по школах, лікарням і житлових будинках.

"Крім бомбардувань цивільних об'єктів, що є військовим злочином, російська авіація здійснює повторні нальоти на вже розбомблені об'єкти, вбиваючи рятувальників та інших цивільних осіб, які витягують з-під завалів поранених і тіла загиблих", - зазначає правозахисниця.

При цьому в Кремлі продовжують наполягати, що завдають ударів "виключно по військових об'єктах ІДІЛ".

Нагадаємо, в грудні Amnesty International звинуватила російських військових у загибелі сотень мирних громадян у Сирії при використанні касетних боєприпасів і некерованих ракет у житлових кварталах.

Раніше з аналогічними звинуваченнями на адресу Росії виступили правозахисники Human Rights Watch. У доповіді організації йшлося про нерозбірливість російських ударів і активне використання касетних боєприпасів, що порушує резолюцію ООН №2139 щодо сирійського конфлікту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram