ГоловнаСвіт

Мер Лондона виступив за вихід Британії з ЄС

Борис Джонсон не підтримав позицію Девіда Кемерона.

Мер Лондона виступив за вихід Британії з ЄС
Борис Джонсон
Фото: EPA/UPG

Мер Лондона Борис Джонсон заявив, що підтримує вихід Великобританії з Європейського Союзу.

Як передає ВВС, він вважає, що членство в ЄС шкодить суверенітету Британії, а укладена прем'єром Девідом Кемероном угода з Брюсселем не принесе фундаментальних змін для відносин із Брюсселем.

"Коли люди говорять про суверенітет, це не зовсім те, що мають на увазі політики. Суверенітет - це можливість громадян, громадськості контролювати своє життя, бути впевненими, що люди, яких вони обирають, у стані прийняти важливі і потрібні закони. З Європою біда в тому, що зараз її роз'їдають проблеми - і в питаннях зайнятості, і в питаннях прикордонного контролю, і в питаннях прав людини, і всяких дрібниць", - заявив лондонський мер журналістам у неділю.

Видання зазначає, що таке рішення може означати інтерес Джонсона до посади прем'єр-міністра.

Нагадаємо, що британський прем'єр-міністр Девід Кемерон у суботу заявив, що заручився підтримкою угоди, укладеної з лідерами Євросоюзу в Брюсселі, з боку членів свого кабінету. За підсумками його переговорів у Брюсселі про нові умови членства Британії в Європейському Союзі він призначив загальнонаціональний референдум про продовження членства Британії в ЄС.

Кемерон вважає, що вихід Британії з Євросоюзу буде для країни стрибком у невідомість.

Референдум про вихід Великобританії з ЄС відбудеться 23 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram