ГоловнаСвіт

У результаті авіаудару в Лівії загинули співробітники посольства Сербії

Інформацію поки що офіційно не підтверджено

У результаті авіаудару в Лівії загинули співробітники посольства Сербії
Фото: EPA/UPG

Унаслідок ракетно-бомбового удару ВПС США по тренувальному табору терористичного угруповання "Ісламська держава" в Лівії, ймовірно, загинули двоє співробітників сербського посольства, яких ще в листопаді 2015 роки вкрали й утримували в заручниках, повідомляє DW із посиланням на МЗС Сербії.

Про авіаудар, який здійснили напередодні, повідомив міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич на прес-конференції в Белграді.

"На жаль, внаслідок цього авіаудару по "Ісламській державі" в Лівії вони обидва загинули", - констатував голова відомства.

Йдеться про керівника відділу зв'язків з громадськістю Посольства Сербії в Лівії та його водія. Їх обох ісламісти викрали 8 листопада 2015 року неподалік від міста Сабрата і тримали в заручниках.

Втім, як зазначив Дачич, хоча інформацію про їхню загибель Сербії надали офіційні органи інших держав, вона офіційно не підтверджена урядом Лівії.

Нагадаємо, ціллю атаки ВПС США по табору біля міста Сабрата, що на заході від Триполі, був туніський бойовик Нуреддін Шоушан, який, імовірно, причетний до двох терактів у Тунісі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram