ГоловнаСвіт

У Сирії досягнуто згоди про тимчасове перемир'я

Опозиція вимагає, щоб Росія припинила авіаудари

У Сирії досягнуто згоди про тимчасове перемир'я
Фото: EPA/UPG

Сирійська опозиція погодилася укласти з військами президента Башара Асада перемир'я на два-три тижні за умови, що Росія припинить свої авіаудари, передає ВВС.

Найбільш спірним пунктом цієї вимоги, як визнають самі опозиціонери, залишається припинення бомбардувань організації "Фронт ан-Нусра", яка пов'язана з "Аль-Каїдою" і визнана Радою Безпеки ООН терористичною.

Як повідомляють інформагентства, опозиція також вимагає зняти облогу з підконтрольних їм населених пунктів і почати постачання населення гуманітарною допомогою. У разі виконання цих умов опозиціонери готові підписати перемир'я.

При цьому Росія раніше заявляла, що може продовжити завдавати авіаударів по позиціях тих, кого вона вважає бойовиками, навіть у разі укладення перемир'я. Офіційної позиції Москви з приводу останніх вимог опозиції поки що не оголошували.

Перемир'я заплановано підписати на два-три тижні, проте потім його можуть продовжити. Учасниками угоди будуть усі сторони конфлікту в Сирії, крім бойовиків "Ісламської держави".

Нагадаємо, Рада Безпеки ООН відхилила внесений Росією проект резолюції для врегулювання ситуації в Сирії. Проти виступили Франція і США, які мають право вето.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram