ГоловнаСвіт

Головою МВФ переобрали Лагард

За переобрання Лагард висловилося керівництво Німеччини, Китаю, Франції і Кореї

Головою МВФ переобрали Лагард
Кристин Лагард
Фото: president.gov.ua

Рада директорів Міжнародного валютного фонду переобрала Крістін Лагард на пост голови організації. Вона очолюватиме МВФ іще п'ять років, починаючи з 5 липня, повідомляє ВВС.

За словами представника ради директорів Олексія Можина, за перші п'ять років на посаді голови МВФ Лагард продемонструвала "сильне і мудре лідерство".

"У цей непростий для світової економіки час пані Лагард зміцнила здатність фонду надавати підтримку своїм учасникам", - заявив Можин.

Раніше за переобрання Лагард висловилося керівництво Німеччини, Китаю, Франції, Кореї та інших країн. Вона була єдиним кандидатом на цю посаду.

Нагадаємо, виконавча рада Міжнародного валютного фонду оголосила про початок процесу відбору кандидатів на посаду директора-розпорядника Фонду 20 січня. Буквально відразу після оголошення МВФ про початок відбору кандидатів міністр фінансів Великобританії Джордж Осборн формально висунув Лагард на новий термін. Сама Лагард раніше теж давала зрозуміти, що хотіла би попрацювати в МВФ ще 5 років.

Посаду голови МВФ традиційно займає європеєць.

У грудні 2015 року Лагард викликали у французький суд у справі про виплату владою країни компенсації в розмірі 400 млн євро бізнесмену Бернару Тапі в період, коли вона очолювала міністерство фінансів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram