ГоловнаСвіт

36% британців підтримують вихід з ЄС, 34% - проти

38% громадян Британії вважають, що їхня країна залишиться в європейському блоці

36% британців підтримують вихід з ЄС, 34% - проти
Великобритания

Вихід Великобританії зі складу Євросоюзу готові підтримати 36% громадян країни. У складі блоку хочуть залишитися 34% британців.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на соціологічне опитування TNS.

Ще 23% британських виборців поки що не визначилися зі своїм рішенням, а 7% вирішили не голосувати.

Якщо виключити з результатів опитування тих, хто не бажає голосувати, то вихід Великобританії з ЄС готові підтримати 39% британців, 36% виступають проти, а 25% - не визначилися зі своїм рішенням.

Разом з тим, на питання про те, яких результатів референдуму про вихід Сполученого Королівства зі складу ЄС британці очікують, 38% заявили, що, на їхню думку, Великобританія залишиться у блоці, а 28% вважають, що вона його покине.

В опитуванні, яке проводилося 11-15 лютого, взяли участь 1120 британців.

Нагадаємо, раніше у лютому президент Євроради Дональд Туск презентував проект рішення для збереження Британії в ЄС.

Кемерон, зі свого боку, заявив, що якщо проект підтримають всі 28 країн-членів ЄС, то він закликатиме співгромадян голосувати за збереження Великобританії у складі ЄС.

Також нагадаємо, що до кінця 2017 року у Британії має відбутися референдум про членство в ЄС. Таку обіцянку дав прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон після свого переобрання у травні. Сам він неодноразово заявляв, що все-таки хоче бачити королівство у складі єдиної Європи, але із застереженням, що умови членства необхідно переглянути.

Пропозиції Девіда Кемерона про реформування Євросоюзу стосуються чотирьох ключових пунктів: управління економікою, конкуренції, імміграції та суверенітету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram