ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Бойовики ІД з 2014 року потроїли кількість дітей у своїх лавах

Більшість використовуваних радикалами дітей - сирійці

Бойовики ІД з 2014 року потроїли кількість дітей у своїх лавах
боевики ИГ (Архив)
Фото: EPA/UPG

Терористичне угруповання "Ісламська держава" (ІД) з 2014 року потроїло кількість дітей-терористів у своїх лавах.

Про це йдеться у дослідженні університету Джорджії, передає BBC.

Згідно з пропагандою джихадистів, з січня 2015 року у боях загинули 89 дітей і підлітків у віці від 8 до 18 років. 39% з них були смертниками у замінованих автомобілях, ще 33% загинули в боях.

"Напевно, загинуло набагато більше. Це лише ті, про кого повідомили бойовики ІД", - розповів один з авторів дослідження Чарлі Вінтер (Charlie Winter).

У доповіді повідомляється, що більшість використовуваних радикалами дітей - сирійці, але разом з ними також воюють підлітки з Саудівської Аравії, Ємену, Тунісу, Лівії, Нігерії, Великобританії, Франції та Австралії.

Авторам доповіді вдалося встановити вік деяких загиблих дітей. За їхніми даними, 60% хлопчиків загинули у віці від 12 до 16 років, а 6% - у віці від 8 до 12.

Бойовики ІД неодноразово викладали в Мережу відео розправ над заручниками, в яких беруть участь діти. Так, у березні 2015 року повідомлялося, що хлопчик з ІД стратив імовірного ізраїльського шпигуна. А в лютому було опубліковано відеозапис, на якому 10-річний хлопчик перерізає ножем горло бранця, одягненого в помаранчеву робу, інформує The Daily Mail.

У липні 2015 року з'явилися відео, у якому 25 дітей у віці 12-13 років розстрілюють у спину 25 полонених солдатів в амфітеатрі Пальміри. За розправою спостерігають десятки глядачів, деякі з них були з маленькими дітьми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram