ГоловнаСвіт

В Уганді опозиційного кандидата в президенти затримали втретє за тиждень

Голосування на президентських і парламентських виборах у столиці Уганди продовжили на добу

Кандидата у президенти від опозиційної партії Уганди "Форум за демократичні зміни" Кіззу Бесідже (Kizza Besigye) у п'ятницю утретє затримала поліція у столиці Кампалі.

Як повідомили члени його партії, його "затримали у штаб-квартирі і відвезли в невідомому напрямку", інформує euronews.

Кизза Бесидже
Фото: EPA/UPG
Кизза Бесидже

Цього тижня поліція вже затримувала Бесідже у четвер і понеділок, але незабаром відпускала.

59-річний кандидат вважається одним із головних суперників нинішнього глави держави Йовері Мусевені, хоча вже тричі програвав йому президентські вибори.

Голосування на президентських і парламентських виборах у столиці Уганди відновилося у п'ятницю вранці після заворушень у четвер. У зв'язку з поганою організацією волевиявлення напередодні на 36 дільницях Кампали і сусіднього округу Вакісо, виборчком вирішив продовжити голосування на добу.

На інших дільницях вибори визнано такими, що відбулися, тут почався підрахунок голосів. За попередніми даними (підраховано трохи менше ніж 50% бюлетенів), за діючого президента 70-річного Йовері Мусевені віддали голоси 62,03% виборців; за лідера опозиції 59-річного Кіззу Бесідже - 33,47%.

Мусевені перебуває у владі в Уганді 30 років. У цій східноафриканській країні з населенням у 35 млн глава держави обирається на 5 років і може переобиратися необмежену кількість разів.

Попередні результати голосування очікуються в суботу. Якщо жоден з кандидатів у президенти не набере понад 50% голосів, відбудеться другий тур. Паралельно відбулися вибори у 290-місцевий парламент, у яких брали участь кандидати від 29 партій.

Нагадаємо, у грудні СБ позбавив Уганду фінансової допомоги через секс-скандал.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram