ГоловнаСвіт

Партія Марін Ле Пен попросила у Росії €27 млн на вибори

У 2014 році Москва видала "Національному фронту" Ле Пен кредит у розмірі €11 млн.

Партія Марін Ле Пен попросила у Росії €27 млн на вибори
Марин Ле Пен
Фото: pravdoiskatel77.livejournal.com

Ультраправа партія Марін Ле Пен "Національний фронт" попросила у російських банків кредит у розмірі €27 млн на фінансування передвиборної кампанії на президентських і парламентських виборах у Франції.

Про це повідомляє The Times з посиланням на скарбничого партії Валлерано де Сен-Жюста.

За його словами, партія опинилася в ситуації, коли їй необхідно шукати фінансову допомогу в інших країнах. Французькі банки грошей "Національному фронту" не давали, тому "партія направляє запити на надання позики в іноземні банки".

Як зазначає видання, у 2014 році Москва вже надала "Національному фронту" кредит у розмірі €11 млн.

8 лютого Марін Ле Пен заявила про намір брати участь у президентських виборах 2017 року. За словами політика, вона збирається стати "кандидатом правди" і "принести мир Франції". На її думку, зайва терпимість до мігрантів веде до хаосу.

Очолювана Марін Ле Пен політична організація виступила за проведення жорсткої антимігрантської політики. Під цими гаслами 5-6 грудня 2015 року "Національний фронт" переміг у першому турі регіональних виборів. У шести регіонах з 13 кандидати від цієї партії посіли перші місця, набравши в середньому по країні 28,22% голосів. Але 13 грудня, під час другого туру, симпатики Путіна не перемогли у жодному з 13 округів.

Останнім часом Марін Ле Пен неодноразово ставала об'єктом звинувачень і розслідувань. Зокрема, її підозрювали у пропаганді терористичної організації "Ісламська держава" і у розпалюванні релігійної ворожнечі.

Жан-Марі Ле Пен, батько Марін Ле Пен, заснував "Національний фронт" у 1972 році і був його головою до 2011 року. Після того, як партію очолила його дочка, він залишався почесним лідером. 87-річного політика виключили з "Національного фронту" на прохання Марін - за низку різких заяв, які дочка політика визнала неприйнятними.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram