ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

ВПС США обстріляли позиції ІД у Лівії

Метою американської атаки був організатор терактів у Тунісі

ВПС США обстріляли позиції ІД у Лівії
Фото: www.1news.az

Літаки ВПС США завдали авіаудару по позиціях "Ісламської держави" (ІД) у Лівії.

Про це повідомляє телеканал CNN.

Метою атаки по табору біля міста Сабрата, що знаходиться на заході від Тріполі, був туніський бойовик Нуреддін Шоушан (Noureddine Chouchane), імовірно, причетний до двох терактів у Тунісі.

За даними The New York Times, співробітники розвідувальних служб намагаються встановити, чи вдалося усунути терориста. У результаті атаки було знищено близько 30 добровольців терористичного угруповання, більшість з яких, імовірно, були громадянами Тунісу.

Шоушан допомагав ІД в організації терактів у Тунісі. Перший з них стався 18 березня 2015 року. Терористи обстріляли автобус, а потім увійшли до будівлі музею Бардо, де перебувало близько 100-200 осіб. Унаслідок нападу загинули 23 осіб.

Другий теракт стався в готелі курортного міста Сус у червні 2015 року. Жертвами атаки стали 38 іноземних громадян. Відповідальність за обидва напади взяла на себе ІД.

Раніше США не виключали можливості проведення військової кампанії в Лівії проти ІД. У понеділок президент країни Барак Обама повідомив, що США не дадуть угрупованню закріпитися в Лівії.

У Пентагоні зауважили, що мова йде про точкові авіаудари за допомогою безпілотників по ватажках і польових командирах ІД. За даними військового відомства, у Лівії зараз перебувають близько 5 тис. бойовиків ІД.

Нагадаємо, раніше у лютому повідомлялося, що Туніс за чотири місяці побудував стіну на кордоні з Лівією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram