ГоловнаСвіт

Сандерс вперше обігнав Клінтон за рейтингом

Сандерс перевершив Клінтон у гіпотетичному суперництві проти Трампа

Сандерс вперше обігнав Клінтон за рейтингом
Берни Сандерс
Фото: EPA/UPG

Сенатор від штату Вермонт Берні Сандерс вперше посів перше місце в рейтингу претендентів на пост президента США від Демократичної партії, обігнавши екс-держсекретаря Гілларі Клінтон.

Про це свідчать результати загальнонаціонального опитування Fox News.

Опитування показало, що за Сандерса готові проголосувати 47% прихильників демократів (для порівняння, в січні рейтинг політика становив 37%). Рейтинг Клінтон склав 44% порівняно з 49% місяць тому.

Також Сандерс перевершує Клінтон у гіпотетичному суперництві проти республіканського фаворита Дональда Трампа. Сенатор переміг би Трампа з результатом 53% проти 38%. У Клінтон менш переконлива перевага - 47% проти 42%.

Крім того, опитування показало, що більшість американців демонструють втому від політичних династій. 52% виборців зазначили, що втомилися від Клінтонів, 59% - від Бушів.

Нагадаємо, чоловік Гілларі Клінтон, демократ Білл Клінтон, був президентом у 1993-2001 роках. Його попередником був республіканець Джордж Буш, а наступником - син Буша-старшого, Джордж Буш-молодший. Брат останнього, Джеб Буш, є одним із можливих кандидатів на пост президента від Республіканської партії на виборах 2016 року.

На перших кокусах, які відбулися у штаті Айова 1 лютого, сенатор-республіканець Тед Круз отримав 28% голосів, а бізнесмен Дональд Трамп, який вважається фаворитом, - 24%. У демократів Клінтон отримала незначну перевагу перед Сандерсом - 49,8% проти 49,6% відповідно. На праймеріз у Нью-Гемпширі 9 лютого перемогли відповідно Трамп і Сандерс.

У липні 2016 року демократи і республіканці проведуть Національні конвенти, де буде обрано партійних кандидатів. Вибори президента США відбудуться 8 листопада. Нинішній президент Барак Обама на третій термін висуватися не може.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram