ГоловнаСвіт

Росія звинуватила спецслужби України в наркотизації російської молоді

ФСКН вважають, що українські спецслужби хочуть зірвати вибори у Держдуму.

Росія звинуватила спецслужби України в наркотизації російської молоді
Архив

Перший заступник керівника оперативно-розшукового департаменту Федеральної служби з контролю за обігом наркотиків (ФСКН) Росії Сергій Мосальов заявив, що українські спецслужби за підтримки Заходу ведуть антиросійську діяльність через поширення наркотиків.

Про це повідомляє "Интерфакс".

"За нашими даними, з кураторами з заходу українські спецслужби використовують кримінальні матриці наркобізнесу, проводять сплановану антиросійську діяльність, метою якої є наркотизація нашої молоді, формування антидержавних і антигромадських настроїв", - сказав Мосальов.

За його словами, "майбутні вибори в Держдуму можуть стати каталізатором цієї кримінальної активності".

Він заявив, що наразі український вектор впливу на наркоситуацію в Росії є одним із найважливіших поряд з афганської наркозагрозою.

"Українці міцно посідають друге місце після таджиків, які скоюють наркозлочини в РФ. Минулого року на 60% зросла кількість громадян України, затриманих за наркозбут. І це продиктовано не тільки і не стільки перспективністю надприбутків, а й політичними уподобаннями України", - упевнений представник відомства.

Нагадаємо, у вересні повідомлялося, що в Росії нарахували 3 млн громадян, які вживають наркотики щодня. Згідно зі статистикою, за 10 років через наркотики помер майже мільйон росіян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram