ГоловнаСвіт

Під час авіаударів західної коаліції у Сирії загинули 15 мирних жителів, - правозахисники

Авіаудари проводилися для підтримки наземних дій курдів проти бойовиків ІД

Під час авіаударів західної коаліції у Сирії загинули 15 мирних жителів, - правозахисники
Архив
Фото: www.1news.az

Щонайменше 15 мирних жителів загинуло в Сирії унаслідок авіаударів міжнародної коаліції, очолюваної США.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на правозахисну організацію "Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини" (SOHR).

За даними правозахисників, серед жертв ударів, які були завдані по чотирьох населених пунктах у провінції Хассаке, було троє дітей. Зазначається, що всі мирні громадяни загинули під час влучення ракети в пекарню у місті аль-Шададі.

За останні дві доби (16 і 17 лютого), за даними SOHR, від авіаударів літаків коаліції було вбито в цілому 38 осіб.

Зазначається, що авіаудари проводилися для підтримки наземних дій курдів і угруповання "Демократичні сили Сирії", яким вдалося відбити у бойовиків ІД кілька сіл.

У Сирії з 2011 року триває протистояння між урядовими військами президента Башара Асада і представниками світської та ісламістської збройної опозиції. Під час конфлікту набуло сили угруповання ІД, бойовикам якого вдалося захопити частину території країни.

З вересня 2014 року авіаудари по бойовиках завдає міжнародна коаліція на чолі з США. На землі проти ісламістів в Сирії і Іраку воюють армії цих країн, курдські формування та добровольчі загони ополченців. З вересня 2015 року удари по противниках Асада, в тому числі зі світської опозиції, завдає російська авіація.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram