ГоловнаСвіт

Туреччина відповіла на теракт в Анкарі авіаударами по курдах в Іраку

У результаті бомбардувань ліквідовано до 70 курдських бійців, в тому числі високопоставлених командирів

Туреччина відповіла на теракт в Анкарі авіаударами по курдах в Іраку
Архив
Фото: www.1news.az

Туреччина відповіла на теракт в Анкарі масованими авіаударами по позиціях курдів на півночі Іраку.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

За даними агентства, бомбардувань зазнали кілька таборів забороненої в Туреччині "Робітничої Партії Курдистану" (РПК), унаслідок чого загинули від 60 до 70 бійців, в тому числі високопоставлені командири.

17 лютого в центрі Анкари, неподалік від штаб-квартири збройних сил, парламенту та урядових будівель, стався вибух. У результаті 28 людей загинули (26 із них - військові), 61 людина отримала поранення. Замінований автомобіль підірвали на перехресті в той момент, коли на червоний сигнал світлофора зупинився транспорт, що перевозить військовий персонал генштабу Туреччини. В рамках розслідування теракту затримано дев'ять осіб.

Прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу поклав відповідальність за атаку на сирійський режим, а виконавцем назвав угруповання "Загін народної самооборони" (ЗНС), військове крило сирійської курдської Партії "Демократичний союз" (PYD). Туреччина вважає PYD підрозділом РПК. Прем'єр-міністр країни Давутоглу звинувачує PYD у військових злочинах, а також у співпраці з Москвою і президентом Сирії Башаром Асадом, за якнайшвидшу відставку якого виступає Туреччина. PYD відкинула роль в організації вибухів у турецькій столиці.

Курди - одна зі сторін сирійського конфлікту, яка бореться з ІД і хоче створити незалежну країну на півночі Сирії та Іраку. Водночас РПК бореться за національну автономію свого народу на території Турецької республіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram