ГоловнаСвіт

Сеул повідомив про наказ Кім Чен Ина підготуватися до нападу на Південну Корею

Південнокорейські чиновники побоюються хакерських та інших атак з боку КНДР

Сеул повідомив про наказ Кім Чен Ина підготуватися до нападу на Південну Корею
Фото: chinaconfidential.blogspot.com

Лидер КНДР Ким Чен Ын приказал подготовиться к нападению на Южную Корею.

Об этом сообщает Associated Press со ссылкой на представителя администрации президента Южной Кореи Кима Сунг-ву (Kim Sung-woo).

Крім того, неназваний член владної партії "Сенурі" Південної Кореї розповів агентству, що в південнокорейському Національному агентстві розвідки повідомили, що відповідний наказ віддав Кім Чен Ин на закритій нараді членів партії. При цьому він зазначив, що північнокорейський лідер наказав розвідці країни почати "активно вивчати можливості" проведення хакерських та інших атак на південь. На думку чиновника, такі атаки "можуть становити пряму загрозу нашим життям і безпеці".

За словами чиновника, розвідка уточнила, що напади можуть бути направлені проти активістів, які борються з північнокорейським режимом, перебіжчиків і чиновників південнокорейського уряду. За його словами, також не виключені атаки в метро, торгових центрах та інших громадських місцях.

На питання про те, чи говорили на зустрічі про те, як було отримано інформацію про плани Пхеньяна, представник "Сенурі" відповідати відмовився. У Національному агентстві розвідки заявили, що не можуть підтвердити цю інформацію.

Побоювання Сеула з приводу можливої агресії Пхеньяна з'явилися після того, як КНДР провела випробування водневої бомби і запустила ракету з супутником. При цьому згодом США не підтвердили випробування КНДР водневої бомби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram