ГоловнаСвіт

У Болівії мітингувальники підпалили мерію, загинули 6 чиновників

Ще близько 10 осіб отримали поранення

У Болівії мітингувальники підпалили мерію, загинули 6 чиновників
Фото: EPA/UPG

В Ель-Альто - передмісті столиці Болівії - учасники мітингу увірвалися в будівлю мерії і підпалили її. В результаті від задухи загинуло шестеро співробітників муніципалітету, 10 осіб госпіталізовано.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Мітинг організували прихильники Соціалістичної партії президента Ево Моралеса. Місцеву владу в Ель-Альто очолює опозиція.

Заступник голови МВС Болівії Марсело Еліо заявив, що хтось із чиновників почав обливати учасників мітингу окропом, що могло спровокувати заворушення і призвело до трагедії.

Наприкінці тижня в Болівії відбудеться референдум - громадянам належить проголосувати за проект поправок до конституції, що дозволить Моралесу балотуватися на четвертий президентський термін. Зміна основного закону країни дозволить йому залишатися при владі до 2025 року.

Нагадаємо, Моралес займає посаду президента Болівії із січня 2006 року. За час його правління націоналізовано низку галузей промисловості. Зокрема 2008 року уряд Болівії націоналізував найбільшу газопровідну компанію Transredes Transporte de Hidrocarburos, а трохи раніше було оголошено про націоналізацію трьох нафтових і однієї телекомунікаційної компанії.

За словами президента, націоналізація стратегічних галузей промисловості необхідна для того, щоб доходи від продажу натуральних ресурсів "справедливо розподіляти між жителями всієї країни".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram