ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

ВПС Нідерландів уперше обстріляли позиції ІД в Сирії

В операції брали участь винищувачі F-16

ВПС Нідерландів уперше обстріляли позиції ІД в Сирії
Архив
Фото: www.1news.az

ВПС Нідерландів уперше завдали авіаудари по позиціях "Ісламської держави" (ІД) у Сирії.

Інформація про це з'явилася на сайті міноборони Нідерландів.

Повідомляється, що в операції брали участь винищувачі F-16, які завдали ударів по цілях в Іраку і на сході Сирії. Бомбардувань зазнали позиції бойовиків, військова техніка і "цілі стратегічного характеру". Про те, де саме вони розташовувалися, даних немає.

29 січня міністр оборони Нідерландів Жанін Хенніс-Пласшерт оголосила про те, що ВПС королівства долучаються до кампанії проти ісламістів у Сирії. До того моменту нідерландські F-16 бомбили позиції ІД тільки в Іраку.

У Сирії з 2011 року триває протистояння між урядовими військами президента Башара Асада і представниками світської та ісламістської збройної опозиції. Під час конфлікту набуло сили угруповання ІД, бойовикам якого вдалося захопити частину території країни.

З вересня 2014 року авіаудари по бойовиках завдає міжнародна коаліція на чолі з США. На землі проти ісламістів у Сирії та Іраку воюють армії цих країн, курдські формування та добровольчі загони ополченців. З вересня 2015 року удари по противниках Асада, в тому числі зі світської опозиції, завдає російська авіація.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram