ГоловнаСвіт

Суд зобов'язав Apple розблокувати iPhone обвинуваченого в масовому вбивстві в Каліфорнії

Прокурори стверджують, що Apple відмовлялася співпрацювати з владою.

Суд зобов'язав Apple розблокувати iPhone обвинуваченого в масовому вбивстві в Каліфорнії
Удостоверение Саеда Фарука
Фото: EPA/UPG

Суд у Лос-Анджелесі наказав корпорації Apple надати слідчим доступ до зашифрованих даних на iPhone стрільця із Сан-Бернардіно Саєда Фарука після відмови корпорації від добровільного співробітництва.

Про це повідомляє NBC News.

У своєму клопотанні прокуратура стверджувала, що допомога виробника смартфона потрібна для доступу до "актуальної, критично важливої інформації". "Не дивлячись на наявність ордера на огляд, представникам влади не вдалося його здійснити через відсутність доступу до зашифрованого вмісту iPhone", - йдеться в поданих до суду документах.

При цьому прокурори стверджують, що Apple мала можливість розблокувати телефон Фарука, але відмовилася співпрацювати з владою. Суддя погодився з цими доводами і наказав IT-корпорації надати "необхідний технічний супровід" для отримання даних з iPhone 5c Фарука, а саме відключити функцію автоматичного видалення пам'яті і зняти обмеження на кількість спроб введення паролю.

Apple має п'ять днів на подачу апеляції. При цьому в корпорації раніше заявляли, що більше не мають технічних способів доступу до даних на заблокованих iPhone, на яких установлено iOS 8 і вище. Ця особливість нових версій мобільної операційної системи раніше вже зазнавала критики з боку американської влади.

Нагадаємо, стрілянина в каліфорнійському місті Сан-Бернардіно сталася 2 грудня минулого року. Тоді місцевий житель Саєд Фарук разом із дружиною Ташфін Малік улаштували стрілянину з автоматичної зброї на заході в центрі допомоги інвалідам. Загинули 14 колег Фарука, 21 людина отримала поранення. Фарук і Малік намагалися втекти від переслідування і відстрілювалися, після чого їх убили силовики. Слідчі підозрюють, що нападники могли надихатися діями терористичного угруповання "Ісламська держава".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram