ГоловнаСвіт

Куба і США відновлюють авіасполучення

Рейси з Куби у США здійснюватимуться з десяти різних міст острова Свободи

Куба і США відновлюють авіасполучення
США, Куба
Фото: bbc.com

Представники США і Куби підписали угоду про відновлення авіасполучення між цими країнами. Планується понад сто рейсів на день, хоча формально американцям досі не дозволено здійснювати туристичні поїздки на острів.

Про це повідомляє euronews.

Комерційних авіарейсів між Кубою і США не було більш ніж 50 років.

"Ця угода вплине на авіакомпанії наших країн. До того ж, у нас з'являться нові бізнес-інтереси: буде підписано ділові угоди про загальні рейси й оренду бортів між кубинськими й американськими компаніями або авіакомпаніями з третіх країн", - заявив міністр транспорту Куби Адель Ізкердо (Adel Yzquierdo).

У Держдепартаменті США також очікують появи нових можливостей для ведення бізнесу. "Я часто спілкуюся з американськими бізнесменами і споживачами і знаю, що вони безумовно раді новим можливостям, які їм дає нова угода, вони чекають, коли вона нарешті почне діяти", - заявив Чарльз Х. Ривін (Сharles H Rivkin), помічник держсекретаря з питань економіки і бізнесу.

Рейси з Куби у США здійснюватимуться з десяти різних міст острова Свободи.

Відновлення авіасполучення - один із пунктів угоди про скасування ембарго США проти Куби і відновлення відносин між державами.

Нагадаємо, США і Куба офіційно відновили дипвідносини у липні 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram