ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії вирішили взяти під контроль онлайн-ігри

Голова Роскомангляду стверджує, що паризькі теракти були організовані через PlayStation

У Росії вирішили взяти під контроль онлайн-ігри
Роскомнадзор
Фото: newsfiber.com

Голова Роскомнагляду Олександр Жаров заявив, що відомство розробляє методи регулювання онлайн-ігор.

Про це він заявив в інтерв'ю "Российской газете".

Він сказав, що онлайн-ігри "запрошують гравця" в інтерактивний світ, де він не тільки споживає інформацію, але й "починає приміряти на себе рольову модель". Тому питання регулювання онлайн-ігор, на його думку, вкрай важливе. "Це питання державної ваги", - резюмував Жаров.

Глава Роскомнагляду нагадав, що сайти, які є інтерактивними майданчиками для гравців, "два-три рази" потрапляли до реєстру забороненої інформації за розміщення протиправної інформації.

Жаров додав, що в Парижі терористи організовували свої комунікації не тільки за допомогою шифрованих месенджерів, але і через PlayStation. Там, за його словами, неможливо визначити "належать заклики стріляти і вбивати до подій віртуальної гри чи до реальної терористичної атаки".

За словами Жарова, Роскомнагляд взаємодіє з експертами Фонду розвитку Інтернету, Санкт-Петербурзького державного університету та інших організацій, щоб розробити підходи до регулювання онлайн-ігор. "Але ми робимо це дуже акуратно і делікатно і конкретику наразі не готові озвучувати", - підсумував Жаров.

Нагадаємо, на початку лютого Google розповів про плани боротьби з радикалізацією в Інтернеті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram