ГоловнаСвіт

Російські космонавти шпигують за Донбасом за завданням військових

Були запити і від сирійської сторони

Російські космонавти шпигують за Донбасом за завданням військових
Фото: ru.wikipedia.org

Російський космонавт Максим Сураєв заявив, що члени екіпажу Міжнародної космічної станції знімають земну поверхню в інтересах Збройних сил РФ, повідомляє ТАСС.

"Ми допомагаємо і нашим Збройним силам, - розповів Сураєв, чиї слова наводять у корпоративній газеті "Трибуна ВПК», що видається підмосковним НПО машинобудування. - Відслідковуємо всі військові конфлікти і природні катастрофи".

За словами космонавта, його завданням під час другого польоту на МСК було спостерігати за конфліктом в Україні, за Донбасом.

Торік керівник польоту російського сегменту МКС Володимир Соловйов повідомив про зйомки російськими космонавтами "гарячих точок".

"Ми активно працюємо по Донбасу, по Донецьку, у нас були запити і від сирійської сторони", - розповідав Соловйов, наголошуючи, що йдеться про звичайну практику.

Нагадаємо, майор королівських ВПС, британський астронавт Тім Пік (Tim Піка) став першим жителем Великобританії, який побував на Міжнародній космічній станції (МКС). Екіпаж, у який також увійшли Юрій Малінченко (Роскосмос) і Тімоті Копра (НАСА), вирушив на МКС 15 грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram