ГоловнаСвіт

Лукашенко доручив уряду налагодити співпрацю з Євросоюзом

Білоруський лідер задоволений скасуванням санкцій

Лукашенко доручив уряду налагодити співпрацю з Євросоюзом
Лукашенко
Фото: EPA/UPG

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вітає скасування Євросоюзом санкцій проти республіки.

Про це повідомляє Belta.

"Євросоюзівці - молодці, вони зрозуміли, що є момент, і вчасно треба відійти від цього блокового мислення і протистояння з Білоруссю. Вони ухвалили рішення, яке абсолютно задовольняє нас", - заявив білоруський лідер на нараді в Мінську.

У зв'язку з цим він поставив завдання уряду активізувати роботу з банківськими структурами ЄС, а також із потенційними інвесторами. "Ми відкриті для цього", - підкреслив президент.

Голови МЗС 28 країн - членів Євросоюзу 15 лютого на засіданні в Брюсселі ухвалили рішення скасувати дію санкцій стосовно Лукашенка.

30 жовтня 2015 року Рада ЄС призупинила до 29 лютого 2016 року санкції, введені проти президента Білорусі і ще 169 громадян республіки. У переліку осіб, щодо яких тимчасово знято обмеження, також перебувають сини Лукашенка Дмитро і Віктор. Крім того, припинено обмеження проти трьох компаній: "Белтехэкспорт", "Белтех Холдинг" і "Спецприборсервіс", ще чотири виключено зі списку санкцій.

Санкції проти офіційного Мінська діють з 2006 року. Тоді Лукашенко і низці білоруських чиновників заборонили в'їзд на територію ЄС. Пізніше санкції розширили. Причиною введення обмежень Брюссель назвав репресії проти опозиції і порушення прав людини.

Нагадаємо, після скасування санкцій голови МЗС країн ЄС висловилися за спрощення візового режиму з Білоруссю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram