ГоловнаСвіт

Туреччина закликає партнерів по міжнародній коаліції провести наземну операцію в Сирії

Число країн, які бажають покласти край сирійському конфлікту шляхом військової інтервенції, зростає.

Туреччина закликає партнерів по міжнародній коаліції провести наземну операцію в Сирії
Архив
Фото: EPA/UPG

Туреччина закликає своїх партнерів по міжнародній коаліції, які беруть участь у бомбардуваннях "Ісламської держави" в Іраку та Сирії, провести на сирійській території наземну операцію з метою покласти край громадянській війні в цій країні.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на представника турецької адміністрації.

За словами чиновника, зараз неможливо покласти край конфлікту без такої операції, але Анкара не проводитиме її самостійно.

"Туреччина не збирається проводити односторонню наземну операцію. Ми просимо партнерів по коаліції провести наземну операцію. Ми обговорюємо це із союзниками", - повідомив турецький чиновник на прес-брифінгу в Стамбулі.

"Ми хочемо провести наземну операцію. Якщо буде досягнуто консенсусу, Туреччина візьме в ній участь. Без наземної операції неможливо зупинити цю війну", - підсумував він.

Про те, що Туреччина схиляється до проведення наземної операції в Сирії, повідомляє також газета Le Figaro з посиланням на анонімне можновладне турецьке джерело.

Громадянська війна в Сирії триває з 2011 року. Сирійська влада постійно звинувачує Анкару в наданні терористам усілякої допомоги - фінансування, постачання зброї, а також перекидання бойовиків. Туреччина, зі свого боку, спростовує всі звинувачення. Зазначимо, що антитурецька риторика Дамаска посилилася після того, як Росія почала завдавати авіаударів по противниках Башара Асада у вересні 2015 року.

Нагадаємо, раніше в лютому відправити війська в Сирію вирішила Саудівська Аравія. Потім Катар оголосив про готовність брати участь у наземній операції в Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram