ГоловнаСвіт

У Бразилії сотні компаній оштрафовано за використання рабської праці

Оштрафовані організації далі працюватимуть із певними обмеженнями

У Бразилії сотні компаній оштрафовано за використання рабської праці
Архив

Міністерство праці Бразилії оштрафувало понад 300 бразильських компаній за використання праці, яка кваліфікується як "сучасне рабство".

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Йдеться, зокрема, про примусову працю і працю в принизливих умовах, низькооплачувану або не оплачувану взагалі. Формою рабської праці вважається також кабальна праця, коли працівник погашає борг перед роботодавцем.

Правозахисна організація Reporter Brazil підготувала так званий "брудний список". До нього потрапили 340 компаній, які в період з травня 2013-го по травень 2015 року викрили у використанні праці людей у рабських умовах. Це підприємства, які займаються виробництвом одягу, розведенням худоби, заготівлею деревини, будівництвом, виготовленням деревного вугілля. Ці компанії притягли до відповідальності, працівників звільнили.

Організації, щодо яких влада встановила факт використання рабської праці, зобов'язані виплатити штрафи, також на них на певний термін накладаються різні санкції.

Історично Бразилія ввезла більше африканських рабів, ніж будь-яка інша країна Північної та Південної Америки здебільшого, щоб рубати цукрову тростину. Хоча рабство офіційно скасували у 1888 році, досі у віддалених районах країни, наприклад, у джунглях Амазонки, умови праці схожі на ті, що були у XIX столітті. Жорстока експлуатація обумовлена віддаленістю від органів влади.

У 1995 році Бразилія офіційно визнала факт активного використання рабської праці. Відтоді, за офіційними даними, з неволі вдалося визволити близько 50 тис. осіб.

Уряд країни з найбільшою у Латинській Америці економікою проголосив вирішення проблеми рабства головним пріоритетом десятиліття.

Нагадаємо, у липні повідомлялося, що влада Бразилії вирішили викорінити проблему рабської праці за допомогою дронів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram