ГоловнаСвіт

У РФ лікарі ігнорують зараження крові в ув'язненого українця Афанасьєва

За словами адвоката, його підзахисному не видають необхідних ліків

У РФ лікарі ігнорують зараження крові в ув'язненого українця Афанасьєва
Геннадий Афанасьев

Українець Геннадій Афанасьєв, засуджений у Росії до семи років колонії суворого режиму за так званою справою "кримських терористів", хворий на зараження крові, однак йому не надають необхідної медичної допомоги.

Про це повідомив його адвокат Олександр Попков, інформує "Радио Свобода".

Афанасьєв вважає, що він заразився, коли його етапували в колонію в Сиктивкарі.

"Він довго їхав, не було ніяких умов прийняти душ, було холодно, брудно, білизну не видавали", - розповів адвокат. За його словами, через хворобу Афанасьєва направили в лікарню, проте лікарі "нічого не робили і відправили його назад". Адвокат також повідомив, що його підзахисному не видають необхідні ліки.

Афанасьєву посилили умови відбування покарання після того, як під час обшуку в колонії у нього знайшли сім-картку. При цьому сам Афанасьєв стверджує, що її підкинули працівники виправного закладу.

Нагадаємо, Геннадій Афанасьєв є фігурантом кримінальної справи стосовно українського режисера Олега Сенцова, засудженого в РФ до 20 років позбавлення волі.

Афанасьєв був викрадений ФСБ і доставлений у московський СІЗО "Лефортово", неофіційно контрольований спецслужбою. 25 грудня 2014 року його засудили до семи років в'язниці. За версією слідства, він входив у кримське угруповання Сенцова, нібито створене в квітні за вказівкою "Правого сектору". Також, за версією слідства, він нібито був причетний до підпалу будівлі "Російської громади Криму" 14 квітня і місцевого відділення "Єдиної Росії" 18 квітня. Йому також закидають підготовку підривання пам'ятника Леніну на вокзальній площі Сімферополя і меморіалу "Вічного вогню".

Під час слідства Афанасьєв дав свідчення не тільки на себе, а й на Сенцова. У своїх свідченнях він прямо назвав Сенцова організатором диверсій. Однак під час суду над режисером Афанасьєв відмовився від своїх свідчень, заявивши, що давав їх під тиском.

Правозахисний центр "Меморіал" визнав Афанасьєва та Сенцова політичними в'язнями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram